Unity İle Mobil Oyun Yapmak İçin Gerekenler

7771

By Berkay Öztunç 05 Apr 1919

En gelişmiş oyun motorlarından biri olan Unity’de oyun yapmak artık eskisi kadar zor bir olay değil. Zira gerek Asset Store gerekse Unity eklentileri sayesinde oyun neredeyse kendi kendisine oluşmaktadır. Unity’nin en büyük avantajlarından birisi ise cross-platform oyun geliştirebiliyor oluşunuzdur. Örneğin C programlama dili ile kodlanan bir oyunu Android içinde export edebiliyorsunuz.

Unity Editör

Unity Editörü içerisinden direkt giriş sağlayarak ya da internet tarayıcından Asset Store girişi yaparak hazır kodlar alabilir ve bunları Unity Editöründe düzenleyebilirsiniz. Yapmak istediğiniz projeye benzer kodlar ve assetler satın almanız durumunda zamandan oldukça tasarruf sağlayacak olup projenizin başka bölümlerine yoğunlaşabilirsiniz. Geniş yelpazeli editör uzantıları, modeller ve eklentiler arasından size en uygun olanı seçin ve hemen projenize başlayın.

C# IDE: Visual Studio

Visual Studio, Microsoft Inc. Tarafından geliştirilen ve grafik tasarım arayüzleri, konsollar, Windows formları, web uygulamaları ya da web servisleri oluşturmak için kullanılan bir kod derleyicisidir. Visual Studio içerisinde yalnızca Microsoft Inc. Tarafından gelişim desteği gören diller derlenebilmektedir. Bu diller; C, C#,  C++, Visual Basit .NET, F#, Fossil, Python, M, HTML/CSS/XHTML ve Javascripttir.

Grafikler

Unity’de oyun geliştirmek için elinizde mutlaka projenize yönelik grafikler bulunmalıdır. Eğer kendiniz grafik tasarım konusunda bilgiliyseniz bu grafikleri kendiniz sağlayabilmektesiniz. Ancak bilgili değil veya vakit harcamak istemiyorsanız Asset Store ve benzeri web sitelerinden grafik temini sağlayabilmektesiniz. Ayrıca unutmamalısınız ki hazırlanan grafikler .PNG uzantılı dosyalardan oluşmalıdır aksi halde görüntü bozukluğu yaşamanız hatta komple projenizi bozmanız söz konusu olabilir.

Geliştirici Hesapları

Google Play Geliştirici Hesabı Almak:

Bunun için ihtiyacınız olan şey bir adet gmail adresi ve içerisinde kullanılabilir 25 dolar bulunan bir kredi kartı olacaktır. Üyelik kaydını oluşturduktan sonra .Apk uzantılı dosyalarınızı geliştirici hesabınıza yükleyebilir ve projenizi mağazada yayınlayabilirsiniz.

AppStore Geliştirici Hesabı Almak:

Bu noktada yine bir adet mail adresi ve yıllık 99 Dolar civarında bir ücret tahsili söz konusu olmaktadır.  Bunun yanı sıra yüklemelerinizi sadece Apple’a bağlı işletim sistemleri üzerinden sağlayabilmektesiniz.